Wat is het?

Voor de aanleg van een inrit of uitrit is een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt ook voor een aanpassing in een bestaande inrit of uitrit. Een omgevingsvergunning vraagt u aan via Omgevingsloket (met uw DigiD of eHerkenning).

Wat moet ik doen?

Een omgevingsvergunning vraagt u aan via het Omgevingsloket (met uw DigiD of eHerkenning).

De aanvraag wordt door de Omgevingsdienst Arnhem en Omstreken (ODRA) in behandeling genomen.

Nodig voor de aanvraag

  • foto van de bestaande situatie
  • schets van de gewenste situatie

Hoe lang het duurt

Binnen 8 weken krijgt u van de Omgevingsdienst Arnhem en omstreken (ODRA) bericht of u de vergunning krijgt. De ODRA kan deze termijn eenmalig met 6 weken verlengen. De verlening van de omgevingsvergunning wordt bekendgemaakt, zodat belanghebbenden bezwaar kunnen maken. De gemeente kan dan alsnog besluiten de vergunning niet toe te kennen.

Kosten

Voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor aanleg van een in- of uitrit moet u leges betalen.

Voor het maken van een inrit of uitrit naar de weg of het aanbrengen van een verandering in een bestaande in- of uitrit dient u in alle gevallen een aanvraag voor een omgevingsvergunning in te dienen.

Aanvullende informatie

Het is niet toegestaan om voor een in- of uitrit zelf aanpassingen te (laten) doen op gemeentegrond (bijvoorbeeld het verlagen van een stoep). Aanpassingen aan de openbare grond mogen alleen in opdracht van de gemeente worden uitgevoerd. De kosten hiervoor moet u zelf betalen. Hoe hoog deze kosten zijn, is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. U ontvangt eerst een offerte. De werkzaamheden starten pas nadat u betaald heeft.

Voor informatie over de aanleg van een in - of uitrit kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), tel. (026) 37 71 600.


Vergunning voor 1 januari 2024 aangevraagd?

Heeft u uw vergunningsaanvraag voor 1 januari gedaan? Houd er dan rekening mee dat uw aanvraag nog volgens de oude procedures en via het oude Omgevingsloket behandeld wordt. Eventuele aanvullende stukken moeten dan ook via het oude Omgevingsloket worden aangeleverd.